Sr Vrijwilligers - Internetcafe De Haven

Internet Café De Haven 2.0
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vrijwilligers


Ron Kaarsmaker heeft samen met Paul Sneep in 2006 het internetcafe opgericht. Paul als intermediair van het Zorg- en Wooncentrum en Ron als deskundige uit automatiseringbranche. Ron is eenmaal per week op dinsdagmiddag aanwezig in het Internet Café De Haven. Aangezien de automatisering behalve zijn werk ook zijn hobby was vindt hij het leuk om de 50 plussers uit Bunschoten-Spakenburg te helpen bij het oplossen van hun computerproblemen.

Walter Schaap is sinds 2017 actief voor het internetcafé. Walter neemt langzamerhand de coordinatie-werkzaamheden over van Ron en zet zich ook in om de bezetting van de vrijdagmiddag te waarborgen. Hij heeft in zijn werk, voornamelijk bij de Rabobank, veel ervaring opgedaan met computerapparatuur en diverse toepassingen. Ook is hij vanaf het ontstaan actief als gebruiker van sociale media. Zo beheert hij diverse pagina's en accounts en is hij webmaster voor LoopGroep Bunschoten. Walter wil het internetcafé onder meer nieuw elan geven met adviezen over divers hard- en software voor senioren. Naast het internetcafé is hij ook vrijwilliger bij Humanitas en Taalcafé Kleurrijk. Voor meer informatie www.linkedin.com/in/walterschaapAb van Meerveld heeft van 1969 t/m 2004 bij de politie gewerkt. Hij begon in Noord Scharwoude (N.H.) en heeft daarna gewerkt bij de politiekorpsen in Nijkerk, Barneveld en Ede. Sinds zijn pensionering doet Ab veel vrijwilligerswerk is zo ook in aanraking gekomen met het Internet Café De Haven. Hier helpt hij mensen om kennis van de computer op te doen en inmiddels is hij ook hulpdocent bij de Rabobank in Spakenburg, waar computerlessen gegeven worden. Het omgaan met computers heeft hij hoofdzakelijk opgedaan door zelfstudie.


Gerard Bannink is al geruime tijd gepensioneerd. Heeft een paar jaar gekookt bij de Vitaminebron in Spakenburg en is sinds oktober 2016 actief als vrijwilliger bij de Boei. Gerard heeft via de Boei een huiswerkmaatje van groep 7 en is verder handig met computers. Organiseren van de PC en vooral in het toepassen van Word als tekstverwerker en Excell als rekenprogramma. Een tablet of een mobieltje instellen kan hij ook.
Gerard is beheerder van deze website.
Internet Café 2.0 De Haven Bunschoten Spakenburg versie 0
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu