Oprichting - Internetcafe De Haven

Internet Café De Haven 2.0
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Historie
E-mailen met de (klein)kinderen?

Sinds enige tijd is de balie naast de receptie van De Haven voorzien van enkele computers. We noemen dat de Internethoek. Wat is daar mogelijk? Met die computers kunnen mensen die dat leuk vinden gaan “e-mailen”, “chatten” of "surfen op het internet”. Misschien komen deze termen u al wel een beetje bekend voor, misschien is het voor u abacadabra. “E-mailen” betekent: briefjes schrijven en versturen per computer. “Chatten” houdt eigenlijk in: kletsen per computer; twee mensen die ver van elkaar verwijderd zijn kunnen via het computerscherm direct met elkaar “praten”. En “surfen” betekent: leuke of interessante informatie tevoorschijn halen vanuit het wereldwijde computernetwerk dat “Internet” heet. Is dat misschien iets voor u? Denkt u eens in hoe leuk het is om regelmatig met één van uw kleinkinderen – zeker als hij of zij ver weg woont – contact te onderhouden. Of misschien heeft u wel een hobby of interesse waarin het gebruik van Internet enorme mogelijkheden geeft.

Maar hoe werkt zo’n computer nu? En dat kan ik toch helemaal niet meer leren, daar mee om te gaan? Denkt u dat alstublieft niet te gauw! Er zijn heel veel mensen die op wat hogere leeftijd nog aan een computer zijn begonnen. Bovendien zijn er altijd (jonge) mensen die het leuk vinden u daarbij te helpen.
Het Dienstencentrum in Bunschoten wil u die mogelijk- heid bieden. Naast het beschikbaar stellen van de computers wordt er ook gewerkt aan het opzetten van begeleiding en ondersteuning. Dat doen we in een aantal stappen. De heer Ron Kaarsmaker is bereid om hierin het voortouw te nemen. Hij heeft een eigen automatiseringsbedrijf en is zeer ervaren in de computerwereld. Hij wil heel graag in contact komen met bewoners van De Haven of met ouderen in de buurt – bijvoorbeeld in de aanleunwoningen – om te kijken welke interesse er is en hoe we iets leuks op kunnen gaan zetten. Heeft u interesse? Meldt dat dan even bij de receptie van De Haven. Ron Kaarsmaker neemt dan contact met u op. Het is geheel vrijblijvend. U verplicht uzelf nog tot niets. Samen kan er dan gekeken worden wat men zoal wil. Hij kan u heel snel laten zien welke leuke mogelijkheden er ook voor ouderen zijn. Het ligt in de bedoeling om op bepaalde tijden (misschien wel elke middag een paar uurtjes) iemand beschikbaar te hebben in de hal die ondersteuning en begeleiding geeft aan ouderen die willen gaan “kompjoeteren”. Graag komen we ook nog in contact met enthousiaste computergebruikers die mee willen helpen in dit project. Deze laatsten kunnen zich melden bij de receptie van De Haven.

Paul Sneep, directeur Zorg- en Wooncentrum
De Haven
Bunschoten.
dd 14 juni 2006
Internet Café 2.0 De Haven Bunschoten Spakenburg versie 0
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu